sobota, 02 marzec 2024
piątek, 15 grudzień 2023 10:27

FORUM MIĘSNE TECHNOLOGIE 2023 - RELACJA

Przeczytasz w: 2 - 3 min

W dniach 20-22.11.2023 w Hotelu Cukrownia w Żninie odbyło się kolejne FORUM MIĘSNE TECHNOLOGIE.

W spotkaniu przedstawicieli branży mięsnej z dostawcami udział wzięło około 350 osób: kadra zarządzająca przemysłem mięsnym, drobiarskim i rybnym, szefowie działów technicznych, działów rozwoju, technolodzy, a także przedstawiciele środowiska naukowego, organizacje branżowe oraz przedstawiciele firm dostarczających nowoczesne technologie. Szeroką ofertę zaprezentowano na stoiskach targowych oraz w trakcie ponad 40-tu prelekcji. Oszczędność energetyczna zakładów, zwiększenie wydajności i konkurencyjności to główne tematy, które były poruszane i na których skupiała się uwaga kadry zarządzającej przemysłem mięsnym. Odbyła się również debata dotycząca sposobów finansowania rozwiązań dla przemysłu w dobie transformacji energetycznej. W ciągu dwóch dni konferencji uczestnicy otrzymali sporą dawkę niezbędnych informacji na interesujące ich tematy, zapoznali się z najnowszymi technologiami. Każdy dzień kończyliśmy imprezą taneczną, a branża mięsna pokazała, jak doskonale potrafi się bawić!

Dziękujemy wszystkim uczestnikom i mamy nadzieję, że nawiązane wartościowe kontakty biznesowe oraz nowe znajomości zawarte podczas FORUM 2023 zaowocują w niedalekiej przyszłości.

Drugiego dnia w trakcie uroczystej gali zostały wręczone ORŁY 2023. Uhonorowani zostali ludzie zasłużeni dla branży mięsnej, zakłady mięsne oraz dostawcy. Gratulujemy nagrodzonym!

 

Lista nagrodzonych ORŁAMI 2023:

w kategorii: LUDZIE BRANŻY – DOKONANIA


Pan Sławomir Kubiczek, prezes zarządu FRIZO Sp. z o.o., 
za efektywność w zarządzaniu najdynamiczniej rozwijającą się firmą w branży chłodnictwa przemysłowego

Pani Marianna Kowalczuk, prezes zarządu VEMAG Polska Sp. z o.o.,
Za wieloletni, aktywny wkład w rozwój przetwórstwa mięsnego w Polsce, automatyzację i optymalizację procesów produkcyjnych w oparciu o innowacyjne rozwiązania oraz podejmowanie śmiałych wyzwań zapewniających dynamiczny rozwój firmy VEMAG

Pan Wiesław Wasilewski, prezes zarządu BIG-POL Sp. z o.o.
za ponad dwudziestoletni wkład w radykalne zmiany polskiej branży mięsnej i drobiarskiej.
Za pozyskiwanie dotacji i funduszy pomocowych krajowych i unijnych dla dostosowania, rozwoju, innowacji i promocji małych i średnich firm.

 

W kategorii: HISTORIA - TRADYCJA dla Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.,
które od 50 lat oferują produkty najwyższej jakości,
a ich smak zachwyca konsumentów na całym świecie.

W kategorii: PRODUKT TRADYCYJNY dla BRADO - 2,
za Kurę Rosołową - mięso o wyjątkowych walorach smakowych. 
    

W kategorii: DANIE GOTOWE dla Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ŻBIKOWSCY SKRWILNO,
za stworzenie nowej linii produktów pod marką "POGOTOWIE OBIADOWE".

 

W kategorii: MAGAZYNOWANIE I LOGISTYKA dla NEWCOLD Sp. z o.o.,
za dynamiczny rozwój w zakresie zautomatyzowanego składowania chłodniczego i budowę jednego z najbardziej zaawansowanych technologicznie na świecie magazynu chłodniczego - inwestycji wzmacniającej potencjał polskiej logistyki.

w kategorii: URZĄDZENIA DLA PRZEMYSŁU MIĘSNEGO dla  JARVIS POLSKA,
za 10 lat rzetelnej obsługi polskiej branży mięsnej poprzez dostarczanie zaawansowanych technologicznie urządzeń wspomagających efektywność procesu produkcyjnego.

Nagroda specjalna ufundowana przez FRIZO Sp. z o.o. trafiła do firmy Dohmeyer Constructions Sp. z o.o.,

za rozwój technologii zamrażania IQF (individual Quick Frozen) dla rynku mięsnego w Polsce.

WIĘCEJ ZDJĘĆ - KLIKNIJ TUTAJ

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Zapis na newsletter

Zgadzam się na Warunki korzystania

Please publish modules in offcanvas position.