W spotkaniu przedstawicieli branży mięsnej z dostawcami udział wzięło około 350 osób: kadra zarządzająca przemysłem mięsnym, drobiarskim i rybnym, szefowie działów technicznych, działów rozwoju, technolodzy, a także przedstawiciele środowiska naukowego, organizacje branżowe oraz przedstawiciele firm dostarczających nowoczesne technologie. Szeroką ofertę zaprezentowano na stoiskach targowych oraz w trakcie ponad 40-tu prelekcji. Oszczędność energetyczna zakładów, zwiększenie wydajności i konkurencyjności to główne tematy, które były poruszane i na których skupiała się uwaga kadry zarządzającej przemysłem mięsnym. Odbyła się również debata dotycząca sposobów finansowania rozwiązań dla przemysłu w dobie transformacji energetycznej. W ciągu dwóch dni konferencji uczestnicy otrzymali sporą dawkę niezbędnych informacji na interesujące ich tematy, zapoznali się z najnowszymi technologiami. Każdy dzień kończyliśmy imprezą taneczną, a branża mięsna pokazała, jak doskonale potrafi się bawić!
Dziękujemy wszystkim uczestnikom i mamy nadzieję, że nawiązane wartościowe kontakty biznesowe oraz nowe znajomości zawarte podczas FORUM 2023 zaowocują w niedalekiej przyszłości.
Drugiego dnia w trakcie uroczystej gali zostały wręczone ORŁY 2023. Uhonorowani zostali ludzie zasłużeni dla branży mięsnej, zakłady mięsne oraz dostawcy. Gratulujemy nagrodzonym!
Lista nagrodzonych ORŁAMI 2023:
w kategorii: LUDZIE BRANŻY – DOKONANIA
Pan Sławomir Kubiczek, prezes zarządu FRIZO Sp. z o.o.,
za efektywność w zarządzaniu najdynamiczniej rozwijającą się firmą w branży chłodnictwa przemysłowego
Pani Marianna Kowalczuk, prezes zarządu VEMAG Polska Sp. z o.o.,
Za wieloletni, aktywny wkład w rozwój przetwórstwa mięsnego w Polsce, automatyzację i optymalizację procesów produkcyjnych w oparciu o innowacyjne rozwiązania oraz podejmowanie śmiałych wyzwań zapewniających dynamiczny rozwój firmy VEMAG
Pan Wiesław Wasilewski, prezes zarządu BIG-POL Sp. z o.o.
za ponad dwudziestoletni wkład w radykalne zmiany polskiej branży mięsnej i drobiarskiej.
Za pozyskiwanie dotacji i funduszy pomocowych krajowych i unijnych dla dostosowania, rozwoju, innowacji i promocji małych i średnich firm.
W kategorii: HISTORIA - TRADYCJA dla Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.,
które od 50 lat oferują produkty najwyższej jakości,
a ich smak zachwyca konsumentów na całym świecie.
W kategorii: PRODUKT TRADYCYJNY dla BRADO - 2,
za Kurę Rosołową - mięso o wyjątkowych walorach smakowych.
W kategorii: DANIE GOTOWE dla Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ŻBIKOWSCY SKRWILNO,
za stworzenie nowej linii produktów pod marką "POGOTOWIE OBIADOWE".
w kategorii: URZĄDZENIA DLA PRZEMYSŁU MIĘSNEGO dla JARVIS POLSKA,
za 10 lat rzetelnej obsługi polskiej branży mięsnej poprzez dostarczanie zaawansowanych technologicznie urządzeń wspomagających efektywność procesu produkcyjnego.
Nagroda specjalna ufundowana przez FRIZO Sp. z o.o. trafiła do firmy Dohmeyer Constructions Sp. z o.o.,
za rozwój technologii zamrażania IQF (individual Quick Frozen) dla rynku mięsnego w Polsce.