Wydrukuj tę stronę
sobota, 25 lipiec 2020 11:11

DIBAS – DOSKONAŁE PIECZENIE ROZPOCZYNA SIĘ OD WIELU DOBRYCH POMYSŁÓW

Przeczytasz w: 1 - 2 min

Nowy piec Dibas to sztandarowy element naszego systemu pieców piekarniczych. Jest on wynikiem ponad 37 lat rozwoju technologicznego i inicjatywy innowacyjnej.

Wyznacza on całkowicie nowe standardy w zakresie wyników pieczenia, obsługi, wzornictwa, wydajności energetycznej i oszczędności jak również możliwości łączenia z innymi sklepowymi piecami piekarniczymi firmy Wiesheu. Standardy, które są tak wysokie, że nowy piec Dibas nawet za dziesięć lat będzie jednym z najlepszych, najwydajniejszych i najnowocześniejszych piec dibassklepowych pieców piekarniczych na świecie.

NOWY PIEC DIBAS WYMAGA MNIEJ CENNEGO MIEJSCA

Przy otwieraniu, drzwi po prostu znikają z boku w obudowie i tym samym nie blokują przejścia. Niezależnie od tego czy chodzi o optymalizację dróg, pracę w przejściu lub projektowanie przestrzeni sklepowej: nowy piec zapewnia większą swobodę kształtowania przestrzeni i ruchu podczas codziennej pracy.

NOWY PIEC DIBAS MOŻNA DOWOLNIE ŁĄCZYĆ Z INNYMI PIECAMI
Jako system Vario nowy piec Dibas można indywidualnie, całkowicie zgodnie z potrzebami klienta, zestawiać ze wszystkimi piecami konwekcyjnymi WIESHEU Dibas oraz piecami modułowymi WIESHEU Ebo.

NOWY PIEC DIBAS DOPROWADZA DO PERFEKCJI WYNIKI PIECZENIA

Wyposażony w nową komorę pieczenia o zoptymalizowanym przepływie gorącego powietrza, rewersyjny wentylator z obrotami w prawą i lewą stronę zapewniający zmienny obieg powietrza, kaskadę lub zaparowanie rurowe oraz inteligentne sterowanie klapą tzw. Luft-u czyli dostępem powietrza. Nowy piec Dibas zapewnia doskonałe wyniki pieczenia, które zaostrzają apetyt klientów.

NOWY PIEC DIBAS JEST BARDZO WYDAJNY

Oszczędny w odniesieniu do zużywanej energii, opłacalny poprzez największą niezawodność i bardzo małe nakłady pracy na konserwację podczas bieżącej eksploatacji.

NOWY PIEC DIBAS O ATRAKCYJNYM WYGLĄDZIE

Klienci jedzą wypieki wzrokiem – a od pieca Dibas o nowym wyglądzie nie można wprost oczu oderwać. Zastosowane w nim wzornictwo doskonale trafia w gust klientów.

DRZWI PIECA DIBAS

Znikają w bocznej obudowie pieca, po naciśnięciu przycisku automatycznie lub ręcznie.

HIGNIENICZNA KOMORA PIECZENIA

Bez narożników i krawędzi łatwa do czyszczenia całkowicie automatycznego lub ręcznego.

NOWA KOMORA PIECZENIA

W której panują idealne warunki przepływu gorącego powietrza dla zapewnienia równomiernego wyniku pieczenia.

DOSKONAŁE WYNIKI PIECZENIA

Dzięki zmiennemu obiegowi powietrza, kaskadzie lub zaparowaniu rurowemu oraz inteligentnemu sterowaniu klapy tzw. Luft-u, czyli dopływem i odpływem powietrza.

 

WIESHEU Polska Sp. z o.o. 

Wiesheu 4c 

 

 

 

ul. Połczyńska 116

01-304 Warszawa

tel.: +48 22 665 60 21

fax: +48 22 665 60 22

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

www.wiesheu.pl

ZAKRES DZIAŁALNOŚCI: 

Piece piekarnicze
i cukiernicze

DIBAS

MINIMAT

EUROMAT

EBO

Piece
konwekcyjno-parowe

EUROMAT