Wydrukuj tę stronę
niedziela, 14 maj 2017 10:40

Wstęp do czasopisma

Przeczytasz w: 1 minutę

 

„Mięsne Technologie” - ogólnopolski kwartalnik skierowany do technologów i kadry

zarządzającej przemysłem mięsnym. Zawiera artykuły technologiczne, przegląd wydarzeń

branżowych oraz bogatą ofertę maszyn i urządzeń, opakowań i maszyn pakujących, surowców i

przypraw niezbędnych w produkcji.

Autorami artykułów są uznani naukowcy czołowych polskich uczelni rolniczych w tym Akademii

Przyrodniczych, wydziałów technologii żywności, instytutów badawczych, prawnicy, lekarze weterynarii i pracownicy instytucji branżowych.

W przejrzystej formie i przystępnym językiem wprowadzają czytelnika w świat nowości i nauki.

Piszą dla nas stale: prof. Zbigniew Duda, prof. Włodzimierz Dolata, dr Mariusz Kubiak, mgr Tomasz Borowy,

dr Agnieszka Frala, dr Ryszard Kowalski, dr Mirosław Michalski oraz wielu innych specjalistów

wypowiadających się w swojej bardzo ścisłej dziedzinie.

Na bieżąco przekazujemy relacje z imprez branżowych – targów, konferencji, spotkań zawodowych,

konkursów (Doceń Polskie, Poznaj Dobrą Żywność) i jubileuszy. Cieszymy się wraz z czytelnikami

powstałymi nowo zakładami, rozbudową bazy i jej unowocześnianiem.

„Mleczarskie Technologie” - ogólnopolski kwartalnik branżowy.