„Mięsne Technologie” - ogólnopolski kwartalnik skierowany do technologów i kadry
zarządzającej przemysłem mięsnym. Zawiera artykuły technologiczne, przegląd wydarzeń
branżowych oraz bogatą ofertę maszyn i urządzeń, opakowań i maszyn pakujących, surowców i
przypraw niezbędnych w produkcji.
Autorami artykułów są uznani naukowcy czołowych polskich uczelni rolniczych w tym Akademii
Przyrodniczych, wydziałów technologii żywności, instytutów badawczych, prawnicy, lekarze weterynarii i pracownicy instytucji branżowych.
W przejrzystej formie i przystępnym językiem wprowadzają czytelnika w świat nowości i nauki.
Piszą dla nas stale: prof. Zbigniew Duda, prof. Włodzimierz Dolata, dr Mariusz Kubiak, mgr Tomasz Borowy,
dr Agnieszka Frala, dr Ryszard Kowalski, dr Mirosław Michalski oraz wielu innych specjalistów
wypowiadających się w swojej bardzo ścisłej dziedzinie.
Na bieżąco przekazujemy relacje z imprez branżowych – targów, konferencji, spotkań zawodowych,
konkursów (Doceń Polskie, Poznaj Dobrą Żywność) i jubileuszy. Cieszymy się wraz z czytelnikami
powstałymi nowo zakładami, rozbudową bazy i jej unowocześnianiem.
„Mleczarskie Technologie” - ogólnopolski kwartalnik branżowy.