piątek, 13 wrzesień 2024
czwartek, 04 lipiec 2024 09:29

EUROGUM – Twój partner w cukiernictwie i piekarnictwie

Przeczytasz w: 2 - 3 min

Eurogum Polska, zajmuje się dystrybucją preparatów na bazie karagenów i alginianów serii EUROGEL®, posypek cukrowych, roślinnych zagęstników oraz różnego rodzaju stabilizatorów, co jest kluczową cechą dobrego partnera w segmencie cukierniczym.

 

W naszym portfolio produktowym Eurogum dla sektora piekarsko – cukierniczego, znajdziemy:

 

Cukier perłowy

Produkowany z buraka cukrowego, który ma wiele zastosowań. Może pełnić funkcję dekoracyjną, jak i teksturotwórczą.

Typowymi przykładami są: gofry, brioszki, ciastka, rogaliki, pieczywo cukiernicze, bułki słodkie.

Dysponujemy również kolorowym cukrem perłowym, który może być stosowany jako dodatek dekoracyjny na zewnątrz jak i wewnątrz w wyrobach piekarsko – cukierniczych.       

Bez tytułu   

Zalety cukrów perłowych:

  • - wysoka jakość kryształów,
  • - śnieżnobiała barwa cukru, w ofercie dostępne także różne kolory posypek,
  • - brak pyłu cukrowego w workach,
  • - dostępne różne wielkości kryształków, od 0,5 mm ÷ 1,0 mm do 10,0mm ÷ 15,0mm
  • - cukier powlekany, co stanowi ochronę przed wilgocią,
  • - odporne na zamrażanie / rozmrażanie,
  • - optymalny czas rozpuszczania.

 

Fondant proszkowy

Specjalnie przygotowany cukier o dużym rozdrobnieniu mikrokryształów cukru. Główne zastosowanie znajduje w piekarniach i cukierniach, aczkolwiek świetnie sprawdza się także w zakładach produkujących wyroby czekoladowe i cukiernicze (masy lub polewy cukiernicze).  

eurogum2

Zalety masy Fondant w proszku:

  • - duże rozdrobnienie mikrokryształów cukru,
  • - dobra stabilność i konsystencja produktu, nawet po długim przechowywaniu,
  • - zapewnienie delikatnej i gładkiej tekstury oraz ładny połysk produktu końcowego,
  • - łatwy w użyciu, do uwodnienia w dowolnym momencie i etapie przygotowań,
  • - nie klei się do opakowania,
  • - nadaje się do tworzenia deserów, deser Verrines
  • - łatwy do aromatyzowania i barwienia.

 

 

Brązowy cukier

Specjalnie przygotowany cukier pokryty syropem cukrowym, dostępny w trzech kolorach (blond, golden i dark - najciemniejszy), stosowany w cukiernictwie w celu wzmocnienia barwy wyrobom oraz nadaniu im karmelowego smaku.

eurogum3 

Zalety brązowego cukru:

  • - miękka konsystencja,
  • - jednolity kolor i kontrolowana zawartość wilgoci,
  • - autentyczny karmelowy smak,
  • - nadaje produktowi końcowemu ładny kolor,
  • - nadaje miękkość produktom cukierniczym i poprawia ich właściwości teksturalne,
  • - nadaje wyrafinowany charakter wyrobom cukierniczym.

 

W ofercie rozwiązań na bazie ekstraktów z wodorostów morskich, Eurogum Polska oferuje wiele rozwiązań dla branży cukierniczej, m.in.

  • Preparaty karagenowe z serii EUROGEL® CF – galaretka wodna, glazura cukiernicza, bez żelatyny, dla wegetarian.
  • Preparaty alginianowe z serii EUROGEL® SDA - kremy na zimno i na gorąco, stabilizatory bitej śmietany.
  • ✓ Preparaty karagenowe serii EUROGEL® MM – stabilizatory dla deserów: flany, puddingi, kremy w wersji instant.
  • ✓ Preparaty alginianowe z serii EUROGEL® THA – kawior alginianowy.
  • ✓ Włókna roślinne - błonniki: (cytrusowy, marchwiowy, jabłkowy, buraczany).
  • ✓ Zagęstniki roślinne - gumy: (guar, ksantan, tara, konjac, cassia, LBG).

 

W celu zapoznania się ze szczegółową ofertą Eurogum Polska Spółka z o.o. - Technologia żywności i dodatki spożywcze - zapraszamy do odwiedzenia strony:

www.eurogum.bangbonsomer.com

eurogum logo

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Zapis na newsletter

Zgadzam się na Warunki korzystania

Please publish modules in offcanvas position.