Jakość soli, stosowanej podczas procesu peklowania mięsa, wykazuje bezpośrednie przełożenie na finalny smak oraz wygląd. Korzystając z profesjonalnych produktów, zapewniamy pełne bezpieczeństwo spożycia, doskonałą teksturę i niezapomniane doświadczenia kulinarne. W dzisiejszym artykule przedstawiamy zupełnie nowe, autorskie rozwiązanie, czyli Azotynową Sól Peklującą. Dlaczego warto wybrać współpracę z zespołem Qemetica Sól Polska? Zapraszamy do lektury!
Nowa jakość soli
Sól QEMETICA, czyli azotynowa sól peklująca, to sprawdzony sposób na skuteczne peklowanie wyrobów mięsnych. Na szczególne wyróżnienie zasługuje bowiem bardzo wysoki poziom czystości oraz rzetelnie wyselekcjonowany skład. Ogromne doświadczenie zespołu Qemetica Sól Polska sprawia, że każdy produkt spełnia nawet najbardziej restrykcyjne normy oraz standardy jakościowe.
Sam proces produkcji jest w pełni zautomatyzowany tak, aby zagwarantować pełną kontrolę, na każdym etapie realizacji. W rezultacie, nowoczesna i innowacyjna instalacja dba o samo pobranie produktu z mieszalników, a precyzja podczas ważenia sięga wskaźnika dokładności nawet do 1%. Ogromnym atutem jest również pojemne opakowanie 25kg dla stężeń w przedziałach - 0,35%-045%, 0,45%-0,55%, 0,5%-0,6%, 0,8%-0,9% oraz 1,2%-1,3%.
Do pozostałych czynności należy także efektywne ujednolicenie mieszanki i zabezpieczenie produktu w wytrzymałe worki. Nowa technologia zgrzewu gwarantuje całkowitą szczelność, niezależnie od warunków przechowywania. Finalny etap bazuje na odpowiednim zważeniu i oznakowaniu, a także optymalnym rozłożeniu worków. Paletyzacja przesyłki wykonywana jest za pomocą innowacyjnego robota, który dba o standaryzację zamówienia. W konsekwencji, pozytywny wynik kontroli, przeprowadzonej z wykorzystaniem czujników ferromagnetycznych, pozwala na szybkie zafoliowanie palety, dzięki czemu trafia ona do odbiorców w sposób bezpieczny, sprawny i zawsze na czas!
Chociaż sól QEMETICA stanowi ogromną przewagę dla wszystkich przedstawicieli przetwórstwa, korzyści ze współpracy nie ograniczają się jedynie do świetnej oferty. O czym jeszcze warto wiedzieć?
Lider z apetytem na więcej
Zespół Qemetica Sól Polska reprezentuje największego producenta soli warzonej w Polsce, ale nie tylko. Przedsiębiorstwo zatrudnia bowiem około 350 pracowników, stając się jednym z największych zakładów w całej Europie. Zakłady zlokalizowane w Polsce i Niemczech napędzają gospodarki całego świata, nie
zapominając jednocześnie o własnym rozwoju. Dowodem na to może być budowa najnowocześniejszej warzelni soli w Europie!
Wszelkie działania bazują na jasno określonej wizji zrównoważonego przemysłu chemicznego. Potwierdzają to wprowadzone strategie ESG oraz niezwykle ambitne cele - do 2040 roku grupa Qemetica pragnie stać się całkowicie neutralna klimatycznie. Co więcej, nie są to jedynie puste obietnice!
Zespół Qemetica Soda Polska może bowiem pochwalić się brązowym medalem w międzynarodowym i niezwykle prestiżowym konkursie - EcoVadis. Tytułowa platforma stoi na straży odpowiedzialności społecznej biznesu, a wyróżnienie sygnowane takim znakiem jest najlepszym dowodem na ambitne i skuteczne działania skierowane wobec zrównoważonego przemysłu chemicznego.
Codzienne zadania realizowane są z myślą o pełnym bezpieczeństwie i satysfakcji pracowników, co przekłada się na najwyższą jakość obsługi klientów. Bogaty asortyment produktów otwiera dostęp do produktów kuchennych, ale również towarów spożywczych, peklujących, paszowych oraz technicznych. Qemetica dostarcza także produkty do nowoczesnych systemów uzdatniania i zmiękczania wody.
Wejdź na stronę Qemetica - Azotynowa sól peklowa (peklująca) - Sól zmiękczająca mięso i odkryj nową jakość rozwiązań przemysłu chemicznego!