środa, 26 marzec 2025
poniedziałek, 10 luty 2025 14:54

Bezpieczne powierzchnie w branży spożywczej – jakie posadzki sprawdzą się najlepiej?

Przeczytasz w: 1 - 2 min

Procesy zachodzące w przedsiębiorstwach spożywczych są różnorodne i bardzo dynamiczne.
Wiele z nich bezpośrednio wpływa na higienę w miejscu pracy poprzez nadmiar wilgoci, zaleganie tłuszczów lub innych zanieczyszczeń w zakładach przetwórczych, wytwórniach, kuchniach i innych obiektach.
 

Podczas najbliższego szkolenia #HygieneConnect eksperci z wiodących firm – Sika (lider chemii budowlanej i przemysłowej), Diversey (partner w zakresie utrzymania czystości i higieny) oraz ACO Polska (producent innowacyjnych technologii odwadniania) – opowiedzą o projektowaniu higienicznych powierzchni w branży spożywczej

Już 8 kwietnia 2025 (wtorek) w krakowskim Centrum Konferencyjnym CKF13  eksperci z wieloletnim doświadczeniem z Sika oraz ACO Polska zaprezentują najlepsze praktyki w projektowaniu i budowie higienicznych systemów odwadniania dla przemysłu spożywczego. Rozwiązania te znajdują zastosowanie w branżach mięsnej, rybnej, mleczarskiej, serowarskiej, napojowyej, browarniczej i winiarskiej.

Uczestnicy szkolenia zapoznają się z optymalnymi cechami konstrukcyjnymi posadzek, specyficznymi procedurami czyszczenia powierzchni i wieloma innymi zagadnieniami, z którymi borykają się zarówno projektanci i inżynierowie, jak też sami inwestorzy. #HygieneConnect to również idealne wydarzenie dla osób planujących projektowanie nowych przestrzeni lub renowacje istniejących obiektów dedykowanych sektorowi spożywczemu.

Szkolenie poprowadzą wykwalifikowani specjaliści w obszarze projektowania powierzchni
oraz systemów odwadniania:

  • - Janusz Banera: Menadżer ds. Techniczno-Marketingowych w Sika Poland, ekspert w zakresie budownictwa, kierownik budów w Polsce i za granicą, specjalista w obszarze posadzek żywicznych, powłok z żywic reaktywnych i cementowo-polimerowych;
  • - Michał Wiśniewski: Menadżer Produktu w dziale Systemy Odwodnień Budynków i Separatory w ACO Poland, absolwent Ochrony Środowiska oraz Inżynierii Środowiska na SGGW, ekspert ds. projektowania higienicznego i zaawansowanych metod separacji zanieczyszczeń od wód opadowych.
  • - Artur Kryza: Sector Specialist w Diversey Polska. Specjalista z blisko 20-letnim doświadczeniem w firmie Diversey. Od 10 lat związany z zespołem Knowledge-Based Services, gdzie koncentruje się na rozwiązywaniu problemów mikrobiologicznych w produkcji spożywczej. Członek grupy roboczej EHEDG, zaangażowany w rozwój i wdrażanie najwyższych standardów higieny w przemyśle spożywczym.

Udział w wydarzeniu w charakterze prelegentki weźmie także dr Sylwia Bonin, badaczka naukowa
w dziedzinie technologii żywności, ekspertka i biegły sądowy w zakresie mikrobiologii żywności
oraz produkcji i jakości wyrobów winiarskich. Jest autorką pierwszej charakterystyki dwóch polskich regionów winiarskich opracowanej na potrzeby MRiRW, a także autorką i współautorką licznych publikacji naukowych.

Szczegółowe informacje wraz z całodniowym programem szkolenia oraz możliwość rejestracji
na wydarzenie dostępne są na oficjalnej stronie ACO Poland po kliknięciu TUTAJ.

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

1.png

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma AMFI zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Zapis na newsletter

Zgadzam się na Warunki korzystania

Addthis JS

Please publish modules in offcanvas position.