Image

+48 731 994 999      forum@womat.com.pl

POPRZEDNIA EDYCJA TO:

0
Gości
0
Prelegentów
0
Firm
0
Dni spotkań

FORUM MIĘSNE TECHNOLOGIE 2023 - RELACJA

W dniach 20-22.11.2023 w Hotelu Cukrownia w Żninie odbyło się kolejne FORUM MIĘSNE TECHNOLOGIE. W spotkaniu przedstawicieli branży mięsnej z dostawcami udział wzięło około 350 osób: kadra zarządzająca przemysłem mięsnym, drobiarskim i rybnym, szefowie działów technicznych, działów rozwoju, technolodzy, a także przedstawiciele środowiska naukowego, organizacje branżowe oraz przedstawiciele firm dostarczających nowoczesne technologie. Szeroką ofertę zaprezentowano na stoiskach targowych oraz w trakcie ponad 40-tu prelekcji. Oszczędność energetyczna zakładów, zwiększenie wydajności i konkurencyjności to główne tematy, które były poruszane i na których skupiała się uwaga kadry zarządzającej przemysłem mięsnym. Odbyła się również debata dotycząca sposobów finansowania rozwiązań dla przemysłu w dobie transformacji energetycznej. W ciągu dwóch dni konferencji uczestnicy otrzymali sporą dawkę niezbędnych informacji na interesujące ich tematy, zapoznali się z najnowszymi technologiami. Każdy dzień kończyliśmy imprezą taneczną, a branża mięsna pokazała, jak doskonale potrafi się bawić!

Dziękujemy wszystkim uczestnikom i mamy nadzieję, że nawiązane wartościowe kontakty biznesowe oraz nowe znajomości zawarte podczas FORUM 2023 zaowocują w niedalekiej przyszłości.

Drugiego dnia w trakcie uroczystej gali zostały wręczone ORŁY 2023. Uhonorowani zostali ludzie zasłużeni dla branży mięsnej, zakłady mięsne oraz dostawcy. Gratulujemy nagrodzonym!

 

Lista nagrodzonych ORŁAMI 2023:

 

w kategorii: LUDZIE BRANŻY – DOKONANIA


Pan Sławomir Kubiczek, prezes zarządu FRIZO Sp. z o.o., 
za efektywność w zarządzaniu najdynamiczniej rozwijającą się firmą w branży chłodnictwa przemysłowego

Pani Marianna Kowalczuk, prezes zarządu VEMAG Polska Sp. z o.o.,
Za wieloletni, aktywny wkład w rozwój przetwórstwa mięsnego w Polsce, automatyzację i optymalizację procesów produkcyjnych w oparciu o innowacyjne rozwiązania oraz podejmowanie śmiałych wyzwań zapewniających dynamiczny rozwój firmy VEMAG

Pan Wiesław Wasilewski, prezes zarządu BIG-POL Sp. z o.o.
za ponad dwudziestoletni wkład w radykalne zmiany polskiej branży mięsnej i drobiarskiej.
Za pozyskiwanie dotacji i funduszy pomocowych krajowych i unijnych dla dostosowania, rozwoju, innowacji i promocji małych i średnich firm.

 

 

W kategorii: HISTORIA - TRADYCJA dla Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.,
które od 50 lat oferują produkty najwyższej jakości,
a ich smak zachwyca konsumentów na całym świecie.

 

W kategorii: PRODUKT TRADYCYJNY dla BRADO - 2,
za Kurę Rosołową - mięso o wyjątkowych walorach smakowych. 

    

W kategorii: DANIE GOTOWE dla Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ŻBIKOWSCY SKRWILNO,
za stworzenie nowej linii produktów pod marką "POGOTOWIE OBIADOWE".

 

W kategorii: MAGAZYNOWANIE I LOGISTYKA dla NEWCOLD Sp. z o.o.,
za dynamiczny rozwój w zakresie zautomatyzowanego składowania chłodniczego i budowę jednego z najbardziej zaawansowanych technologicznie na świecie magazynu chłodniczego - inwestycji wzmacniającej potencjał polskiej logistyki.
 
 

w kategorii: URZĄDZENIA DLA PRZEMYSŁU MIĘSNEGO dla  JARVIS POLSKA,
za 10 lat rzetelnej obsługi polskiej branży mięsnej poprzez dostarczanie zaawansowanych technologicznie urządzeń wspomagających efektywność procesu produkcyjnego.

 

Nagroda specjalna ufundowana przez FRIZO Sp. z o.o. trafiła do firmy Dohmeyer Constructions Sp. z o.o.,

za rozwój technologii zamrażania IQF ( individual Quick Frozen ) dla rynku mięsnego w Polsce.

Image

 

CUKROWNIA ŻNIN

Arche Hotel Cukrownia Żnin to nowy, zaaranżowany w murach XIX-wiecznej cukrowni niepowtarzalny kompleks konferencyjno-wypoczynkowy. Wyróżniają go nowoczesne, komfortowe pokoje, szeroka oferta atrakcji, a także położenie nad samym jeziorem i dbałość o regionalne tradycje kulinarne.

https://www.cukrowniaznin.pl/

KORZYŚCI PŁYNĄCE Z UDZIAŁU W FORUM:

 

 

DLA DOSTAWCÓW TECHNOLOGII - SPONSORÓW I PARTNERÓW - KONFERENCJI

  • bezpośredni dostęp do kadry zarządzającej przemysłem mięsnym, technologów, pracowników działów zakupowych i rozwoju, 
  • zdobycie wiedzy o planach zakupowych i inwestycyjnych branży mięsnej i drobiarskiej, 
  • możliwość zaprezentowania oferty firmy w trakcie panelu tematycznego dostosowanego do oferty Państwa firmy, na sali plenarnej oraz na stoisku wystawowym, 
  • otrzymanie odpowiedzi na nurtujące pytania zarówno z zakresu geopolityki (m.in. światowych rynków zbytu, problemu ASF oraz ptasiej grypy), a także prawa i legislacji, 
  • zdobycie informacji pozwalających na zmniejszenie kosztów funkcjonowania,
  • możliwość wyboru i zaproszenia konkretnych przedstawicieli zakładów mięsnych przez partnerów lub sponsorów.

DLA ZAKŁADÓW MIĘSNYCH I DROBIARSKICH

  • bezpośredni kontakt ze specjalistami oferującymi szeroką gamę nowatorskich rozwiązań dotyczących procesów produkcyjnych i funkcjonowania zakładów w szybko zmieniającej się rzeczywistości (zmiany cen surowca, cen energii, oczekiwań konsumenckich itp.), 
  • omówienie obecnej sytuacji (m.in. problemu ASF i ptasiej grypy) oraz wyzwań stojących przed branżą,
  • spotkanie z przedstawicielami sieci handlowych,
  • otrzymanie odpowiedzi na nurtujące pytania z zakresu technologii, nauki, prawa i legislacji, 
  • zdobycie wiedzy pozwalającej na optymalizację kosztów funkcjonowania przedsiębiorstwa.

 

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Zapis na newsletter

Zgadzam się na Warunki korzystania

Please publish modules in offcanvas position.