Przeznaczeniem komór szokowego chłodzenia jest schładzanie produktów bezpośrednio po ich obróbce termicznej. Proces gwałtownego odbierania ciepła zapobiega rozwojowi bakterii i gwałtownemu odparowaniu wody. Dzięki temu wyroby zachowują kolor, smak, aromat i odpowiednią wilgotność.
W pełni zautomatyzowany proces szokowego chłodzenia zapewnia:
Komory szokowego schładzania wyposażone są w wysokiej klasy sterownik mikroprocesorowy zapewniający pełną kontrolę nad przebiegiem procesu chłodzenia. Umożliwia to wykorzystanie czynników chłodzących w sposób optymalny do charakterystyki przebiegu procesu. Dodatkowo odpowiednia cyrkulacja powietrza w komorze zapewnia równomierny proces chłodzenia w całej objętości komory.
Sterownik mikroprocesorowy komory szokowego chłodzenia umożliwia rejestrację parametrów procesu chłodzenia oraz archiwizację z wykorzystaniem dodatkowego oprogramowania. Rejestracja i archiwizacja danych z procesu w pełni odpowiada standardom HACCP.
Komory szokowego chłodzenia produkowane są w wersji standardowej lub przelotowej, jedno lub wielowózkowej wyposażonej w chłodnice:
Producent: REX-POL SP. Z O.O.
Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.